Poleratbetonggolv

NARURLIGT 

VACKERT 

Polerat betonggolv 

 

Polerat betonggolv har snabbt blivit det självklara valet när du tittar på golv alternativ.                        Den används allmänt inom den kommersiella av många stora varuhus, industri, sjukhus, skolor och är  mycket poplulär inom bostadsområdet branschen för att vara miljömässigt och  förnuftig lösningen. Dess praktiska egenskaper tillsammans med moderna eleganta utseende,  enkelt underhåll och lång hållbarhet, har sett sin popularitet i höjden under de senaste åren.  

De flesta människor inser inte dock att det finns två olika typer av polerad betonggolv. Först kallas en mekaniskt polerad betong (MPB) och andra benämns vanligen som en slipning och försögling (S & F). 

 

 

Vad är det skillnaden ?

 

I princip den mekaniskt polerat betong eller MPB är en mer hög slut finish och är för endast inomhus.      I denna process är det den faktiska betong själv som lyser. Det finns ingen  beläggning som används och därför slutfinish kommer bevaras en livstid om vårdas och underhålls på rätt sätt.

Metoden slipa och försägla eller S&F är ett mer kostnadseffektivt alternativ för att få en liknande finish.   Processen innebär emellertid en tydlig beläggning tillämpas på toppen av betong som slits bort med tiden. 

Med båda metoderna av polerat betong, kan du välja  nivå av sten exponering och du kan välja Glansnivån – Matt, halvblank eller hög glans.

 

 

Genom att använda ST115 mättnings metod kan du försäkra sig att du får den yta som du har beställd och betald för. Läs mer om den nya mättnings meriden här